Umat Islam ditindas…

Umat Islam semakin hari semakin kuat ditindas oleh golongan Kafir laknahtullah dan kuncu-kuncunya. Disini penulis ingin berkongsi, bagaimana umat islam ditindas dan diperminkan dengan begitu mudah sekali. Dalam satu program besar yang dianjurkan oleh Kementerian Malaysia dan hasil dari kerjasama beberapa pihak lain, seramai 110 peserta berjaya dikumpulkan bersama. Dalam progaram ini, apa yang amat dikecewakan ialah tiadanya respect and understanding kepada golongan umat islam yang bersama-sama menjayakan program ini.

Pertamanya, penulis dan rakan-rakan dibawa untuk menikmati makan tengahari di Portugis Village Malacca. Alangkah terkejutnya pabila restaurant portugis yang dipilih rupanya restaurant orang bukan islam. Makanan yang dihidangkan belum diketahui akan halal dan haramnya. Mana tidaknya, semua pekerjanya bertatu dan kuku yang panjang. Tempatnya pula dikelilingi dengan pelbagai jenis Arak. Manakala jug yang digunakan juga adalah yang berlebalkan jenama arak. Kemarahan segelintir umat islam pada ketika itu lansung tidak diambil peduli oleh mereka, sehinggakan ada segelintir umat islam yang hati mereka ini lemah terpaut oleh kelazatan makanan yang dihidangkan tanpa memikirkan halal dan haram. Mashaallah…

Kedua, setiap progaram yang diatur, tidak meletakan satu ruang khas bagi umat islam untuk menunaikan solat. Jadual yang terlalu padat sehinggakan mereka yang masih  teguh berpegang dengan Allah terpaksa melarikan diri seketika untuk menunaikan kewajipan yang ditetapkan. Antara yang amat dikecewakan adalah waktu makan malam disebuah restaurat terkemuka di ibu negara. Waktu makan malam ditetapkan adalah pada jam  7 malam, sejurus sahaja azan magrib berkumandang, makanan pum disediakan. Betapa pintarnya mereka ini untuk menyesatkan umat islam. Alangkah teruknya umat islam dipermainkan.

Yang terakhir, pihak urusetia yang terlalu teruk dalam pemakaian mereka. Pabila ditanya, dikatakan islam. akan tetapi pakaian mereka lebih teruk dari orang kafir. Alangkah ruginya mereka-mereka ini. Kesedihan jelas tergambar disetiap raut wajah pemimpin dan pendakwah islam, yang melihat dengan mata kepala mereka sendiri bagaimana umat islam itu terus dinodai oleh golongan yang bencikan kepada islam.

Ya Allah, berikanlah petunjuk ke jalan yang benar kepada mereka ini…

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 • Pena Penulis

 • Coretan Pena

  Assalamualaikum WBT
  السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
  Selamat Datang
  Welcome
  أهلا وسهلا ومرحبابكم
  Ke laman Rasmi Blog
  KHAIRUL ASYRAF MOHD NATHIR
  خير الأشرف محمد ناصر
  阿斯拉夫
  Sila klik View My Complete Profile

 • Panduan

 • Calender

  June 2009
  M T W T F S S
  « May   Jul »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • galeri

 • Pelawat

  • 7,552 hits
 • Renungan

  "Wahai TuhanKu, Ilhamkanlah aku supaya tetap bersyukur dengan nikmatMU yang Engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku dan supaya aku tetap mengerjakan Amal Soleh yang Engkau Redhai dan masukkanlah aku(dengan limpahan rahmatMU) dalam kumpulan hamba-hambaMU yang soleh"
 • Tazkirah

  "Tiga perkara yang barang siapa mendapatkanya terasalah dia akan kemanisan iman:
  1)Allah dan Rasul lebih dicintainya mengatasi yang lain
  2)Mencintai seseorang itu tidak kerana yang lain , melainkan kerana Allah.
  3)Benci untuk kembali kepada kekufuran sebagaimana dirinya benci untuk dicampakkan ke api neraka."

  (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

 • Rehlah Minda

  Imam Ghazali rhm Berkata:
  Barangsiapa mengaku empat perkara tanpa disertai dengan empat perkara yang lain, maka dia adalah pendusta. Barangsiapa mengaku cinta syurga tetapi tidak beramal dengan ketaatan, maka dia pendusta. Barangsiapa mengaku cintakan Nabi Muhammad saw tetapi tidak cinta kepada ulama dan fakir miskin, maka dia adalah pendusta. Barangsiapa yang mengaku cinta Allah tetapi keluh kesah dengan ujian-NYA, maka dia adalah pendusta.

 • KEJAYAAN PERLUKAN PENGORBANAN

  Engkau tidak sesekali akan dapat mencapai kebajikan dan kebaktian sebelum engkau mendermakan sebahagian daripada apa yang engkau sayangi
  (Ali Imran: 92)

 • Surah An-Nisa’

  ما أصابك من حسنة فمن الله وما
  أصابك من سيئة فمن نفسك

 • Peringatan

  "Dan barang siapa yang berpaling dari peringatanKu, maka sesungguhnya baginya penghidupan yang sempit dan Kami akan menghimpunkannya pada hari kiamat dalam keadaan buta. Berkatalah ia: ' Ya Rabbaku, mengapa Engkau menghimpunkan aku dalam keadaan buta, padahal aku dahulunya seorang yang melihat.' Allah berfirman:'Demikianlah, telah datang kepadamu ayat-ayat Kami maka kamu melupakannya, dan begitu (pula) pada hari ini pum kamu dilupakan.
  (Taha: 126)

 • Info

  Sebenarnya manusia berada di dalam suatu pusingan roda yang dilalui oleh kemiskinan dan kekayaan, kelemahan dan kekuatan. Oleh itu, janganlah terpesona kerana bernasib baik dan janganlah berputus asa sekiranya bernasib buruk
  (Ahmad Syalabi)